Проф. д-р Костадин Ангелов уважи представянето на новата книга на

...
 Проф. д-р Костадин Ангелов уважи представянето на новата книга на
Коментари Харесай

Проф. д-р Костадин Ангелов: Винаги има какво да научим от историята

 нс

 

Проф. доктор Костадин Ангелов почете представянето на новата книга на огромния български археолог проф. доктор Николай Овчаров – „ Великите владетели на Второто българско царство “, което бе в Регионалната национална библиотека „ Петко Р. Славейков “ във Велико Търново.

 

Събитието даде старт и на Националната библиотечна седмица.
Резюме на новата книга направи историкът проф. доктор Пламен Павлов, а кметът на Велико Търново Даниел Панов акцентира водещата роля на библиотеката в културния живот в старопрестолния град.


„ Винаги има какво да научим от дългата, славна и изпълнена със събития българска история. Полезна и скъпа е всяка среща с хора като проф. Николай Овчаров, проф. Пламен Павлов, проф. Хитко Вачев, с нашите историци, археолози, музейни и библиотечни дейци. Разговорите с тях са не просто за историята на нашата страна и за делата на бележитите ни предшественици, а за родолюбието в неговия най-чист тип “, разяснява проф. Ангелов.


Представянето почетоха и претендентите за народни представители от ГЕРБ-СДС Росица Димитрова и проф. доктор Димитринка Цонкова.
В рамките на Националната библиотечна седмица бе показана и изложбата „ В възхвала на вярата “ с икони, рисувани от Стефан Недялков. За 79-годишния иконописец това е първа експозиция във Велико Търново.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР